ciasto z dżemem

Z
Składniki:
4 jajka
1 szklanka cukru
1 i 1/2 szklanki mąki
1/2 szklanki oleju
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 czubata łyżka kakao
pół słoika  dżemu (mój porzeczkowy)
Przygotowanie:
Białka z cukrem ubiłam mikserem  na puszystą masę. Potem dodałam żółtka.
Następnie partiami dodawałam mąkę, olej,  kakao i proszek do pieczenia oraz dżem.
Mąż wymieszał łyżką.
 Piekłam  w dwóch  foremkach w temperaturze  160 przy termoobiegu przez 50 minut(sprawdziłam patyczkiem). 
Wyszło delikatne i smakowite.



ćma

Chusta wykonana ekspresowo.
1,5 motka Lanagold Fine ALIZE kolor 58, druty 4,5
Szerokość 2 m. długość 0,8 m
Wzór podpatrzony, wielokrotnie modyfikowany.

wiosna na drutach

 Chusta 200 gramów- wykonana z 1 motka 100 g Himalaya Padisah - zielony i 1 motka 100 g YarnArt Magic nr 597. Druty nr 6
Ten entrelak to super dzianie.

pink

Tym razem piękniej robię trzy oczka wg tego opisu: 


Prawy drut wkłuć najpierw w drugie, a później w pierwsze oczko

i zdjąć oba bez przerobienia. Następnie przełożyć ponownie te dwa oczk na drut lewy, tak aby drugie oczko było teraz pierwszym
i przerobić 3 oczka razem na prawo.