niedziela, 21 listopada 2010

ketchup domowy

Wiele lat robię ten ketchup. Naprawdę polecam.
Od lat kupuję paprykę, pomidory i cebulę na osiedlu koło apteki i Pani zawsze jeszcze obniży cenę. Jednorazowy zakup to: 10 kg pomidorów i po 5 kg papryki i cebuli. Czasami jabłka. To wystarczy na 6 litrowych słoików leczo i sporo (zależy od pojemności) słoiczków keczupu. Wczesniej podane przepisy zawierają właśnie 2,5 porcji warzyw leczo i porcja na keczup. Słoiki oczywiście wielokrotnie używane. :)
Chciałabym dodac, że leczo to również wspaniała baza na pizzerki.1 słoik i dodaję 2 jajka trochę mąki do zagęszczenia, może trochę oregano. Nabieram łyżką i takie smażę jak placki ziemniaczane. Też fajne.
UDOSTĘPNIJ TEN POST

Brak komentarzy :

Prześlij komentarz


Dziękuję bardzo za pozostawienie komentarza . Mimo, że nie jestem w stanie odpowiedzieć na wszystkie , należy wiedzieć, że są one zawsze mile widziane!
Przepraszam, ale komentarze niecenzuralne będą usuwane.
Lila

Formularz kontaktowy

Nazwa

E-mail *

Wiadomość *

Szablon stworzony przez Blokotka. Wszelkie prawa zastrzeżone.