niedziela, 25 grudnia 2011

ciasto 3 bit

Dla nas nazywa się KRZYWIK.
1 litr mleka, herbatniki pietitki na 3 warstwy blachy prostokątnej tj około 90 szt., masa krówkowa, krem karpatka, krem do tortów waniliowy- kupione gotowe w proszku bez gotowania, bita śmietana, czekolada z orzechami.
Warstwy:
1.Spód blachy wykładamy herbatnikami, krem karpatka i krem do tortów razem zmiksowane z mlekiem dla obu zawartości ( 0,5 l),
2.herbatniki na całą powierzchnię i na nie masa krówkowa,
3. herbatniki na wierzch bita śmietana posypana startą czekoladą.
Na kilka godzin do lodówki, ponieważ wtedy herbatniki zmiekną.
Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz


Dziękuję bardzo za pozostawienie komentarza .
Przepraszam, ale komentarze niecenzuralne będą usuwane.
Lila