paprykarz


składniki:
  • pomidory ze słoika- mam gotowe z letnich zbiorów (sparzone, zdjęta skórka pokrojone w plastry aby więcej weszło, trochę soli i cukru i tak zagotowane),
  • 1 kg cebuli,
  • 1 kg marchwi,
  • 1,5 łyżki soli,
  • 1 łyżka cukru,
  • pieprz, ostra mielona papryka do smaku
  • 2 łyżki octu
  • 2 paczki ugotowanego ryżu
  • 1 szklanka oleju
  • 2 puszki makreli w oleju
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego
Marchew ugotować w całości, potem zetrzeć na tarce na grubych oczkach. Dodać pomidory i zeszkloną cebulę. Z octem, solą, cukrem i papryką zagotować. Następnie dodać ugotowany ryż, olej , rybę i koncentrat. Również chwilę zagotować. Popróbować i ewentualnie doprawić ostrą papryką. Nałożyć do słoików i gotować do 15 min.
Pamietam smak z dzieciństwa gdy paprykarz dobrze smakował z ogórkiem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz


Dziękuję bardzo za pozostawienie komentarza .
Przepraszam, ale komentarze niecenzuralne będą usuwane.
Lila