sobota, 12 maja 2012

Naleśniki ze szpinakiem i pokrzywą

Podsmażyłam pokrojoną w kostkę 1 dużą cebulę potem dodałam   300g mięsa mielonego z łopatki i chwilę smażyłam. Następnie rozmrożone 1 opakowanie szpinaku (opróżniam zamrażarkę).
4 łodygi pokrzywy obranej z liści drobno poszatkowałam i na koniec duszenia dodałam do farszu. Sól , pieprz i czosnek.
W tym samym czasie usmażyłam typowe naleśniki i pozawijałam je w ruloniki nadziewając dobrą łyżką tego farszu.
Poukładane w naczyniu posypalam startym żóltym serem i zapiekłam w piekarniku.
Smaczniusie.

UDOSTĘPNIJ TEN POST

2 komentarze :

  1. Uwielbiam to danie, ale z pokrzywą jeszcze nie próbowałam;-)

    OdpowiedzUsuń
  2. Pokrzywa ,szczególnie majowa jest bardzo zdrowa i do tego szpinak i naleśniki ?Pycha

    OdpowiedzUsuń


Dziękuję bardzo za pozostawienie komentarza . Mimo, że nie jestem w stanie odpowiedzieć na wszystkie , należy wiedzieć, że są one zawsze mile widziane!
Przepraszam, ale komentarze niecenzuralne będą usuwane.
Lila

Popularne posty

Formularz kontaktowy

Nazwa

E-mail *

Wiadomość *

Szablon stworzony przez Blokotka. Wszelkie prawa zastrzeżone.