- 400 ml octu 10 %, ( następnym razem dam mniej)
- 600 ml wody,
- 4 goździki,
- 1/2 szklanka wina czerwonego wytrawnego,
- 1/2 szklanka wódki,
- 1/2 torebki liść laurowy,
- 1/2 torebki ziela angielskiego,
- 2 łyżki tymianku,
- 2 łyżki kolendry,
- 2 łyżki jałowca,
- 2 łyżeczki soli,
- 1 czosnek,
- 1 marchew,
Wszystkie składniki zagotować i wystudzić. Włożyć do niej mięso (około 2
kg) tak aby całe było zanurzone . Przykryć pokrywką i włożyć na 2 – 3 dni do
lodówki.
Po tym czasie wyciągnąć mięso z marynaty, która już nie będzie
potrzebna. Natrzeć mięso musztardą
francuską , delikatnie posolić i podlać odrobiną wody .
Piec do 3 godzin w 200 0 C co jakiś czas polewając pieczeń wytwarzającym się sosem.
Piec do 3 godzin w 200 0 C co jakiś czas polewając pieczeń wytwarzającym się sosem.
Podałam z ziemniakami utłuczonymi z masełkiem i majerankiem.
Dobrze pasuje relisz porzeczkowy, ketchup i ogórki wszystko z domowej spiżarni.
Dobrze pasuje relisz porzeczkowy, ketchup i ogórki wszystko z domowej spiżarni.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję bardzo za pozostawienie komentarza .
Przepraszam, ale komentarze niecenzuralne będą usuwane.
Lila