sobota, 24 stycznia 2015

kotleciki z kaszy jaglanej i deser

Podpatrzone na tym blogu :


1 szkl. ugotowanej kaszy jaglanej,
4 ugotowane jajka,
1 jajko surowe,
zielona pietruszka,
sól, pieprz.
Uformowałam i usmażyłam. Podałam do znanych udek .
Było smakowite.

na deser my i nasi goście delektowaliśmy się rafaello z fasoli:

Przepis prawie identyczny z tym:
Najpierw zblendowałam szklankę wiórek kokosowych z wodą, Następnie dodałam odsączoną ugotowaną fasolkę, zblendowałam na gładka masę. Trochę esencji waniliowej, stewii, ksylitolu.
Po godzinnym leżakowaniu w lodówce, łatwo uformowały się kulki i niektóre zostały obtoczone w karobie.

2 komentarze:

  1. kotleciki wypróbuję na pewno:) pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
  2. I ja te kotleciki wypróbuję ,bo jestem na etapie jedzenia wszelakich kasz .
    Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń


Dziękuję bardzo za pozostawienie komentarza .
Przepraszam, ale komentarze niecenzuralne będą usuwane.
Lila