skorupki jaj




Sposób przygotowania proszku ze skorupek
 Należy używać tylko świeżych jaj. Jaja powinny być właściwie umyte ciepłą wodą z mydłem, opłukane i gotowane przez 5 minut potem  starannie wysuszone i zmielone na drobny proszek w młynku do kawy.
Jakie choroby można leczyć?
Można znacznie przyspieszyć gojenie się złamań kości, jeśli 3 razy dziennie, weźmie się  1 łyżeczkę Proszku. Proszek powinien być mieszany w szklance herbaty lub wody.
w osteoporozie
W osteoporozie kursy leczenia powinny być przeprowadzane regularnie co roku, kursy 3-4 tygodni. Każdego dnia, 10-20 minut po kolacji, wziąć 1/2 łyżeczki proszku, popijając mlekiem, jogurtem lub sokiem. 
Można spożywać profilaktycznie dostarczając sobie naturalnego wapna.
Kolor skorupki nie ma znaczenia.




1 komentarz:

  1. Ze skorupkami, a raczej proszkiem z nich zaprzyjażniłam się już jakiś czas temu- polecam wszystkim

    OdpowiedzUsuń


Dziękuję bardzo za pozostawienie komentarza .
Przepraszam, ale komentarze niecenzuralne będą usuwane.
Lila