sobota, 4 czerwca 2016

pesto na zimę

Zainspirowałam się tym pesto
Moje składa się z:
1 szklanki pokrzyw, 1 szklanki jarmużu, 1 szklanki zielonej pietruszki, pół szklanki słonecznika, 3 ząbki czosnku, pół szklanki oleju słonecznikowego, troszkę soli, 1 łyżeczka octu jabłkowego.

Zagotowałam wodę, żeby na kilka sekund sparzyć pokrzywę. Po kilku sekundach  wrzuciłam je do do wody z lodem.
Wszystkie składniki dokładnie zmiksowałam w blenderze. Zostawiłam ze dwie łyżki oleju do przykrycia na wierzchu słoiczka- przykryję trochę później, gdy ubiorę co nieco.





1 komentarz:

  1. Pycha:) a ile zdrowia w tym słoiku. Pozdrawiam .........kryska ♥

    OdpowiedzUsuń


Dziękuję bardzo za pozostawienie komentarza .
Przepraszam, ale komentarze niecenzuralne będą usuwane.
Lila