piątek, 11 listopada 2011

karkówka z piekarnika

całą karkówkę - moja 2 kg - natarłam tym:
pół szklanki oleju, czosnek miałam sypany około pół łyżeczki, sól,pieprz, pieprz ziołowy, łyżka musztardy, papryka w proszku, majeranek - dokładnie wymieszane.Tym wysmarowałam, a właściwie wtarłam w mięso.
Zostawiłam na ok 6 godzin.
Potem do żaroodpornego naszynia i pieczenie w 200 stopniach ok 2 godz.Po tym czasie sprawdziłam karkóweczkę kijkiem do szaszłyków. Jeżeli wycieka ze środka czerwonawy sok, to jeszcze pół godz. pieczenia.

najlepsze to z brzegu

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz


Dziękuję bardzo za pozostawienie komentarza .
Przepraszam, ale komentarze niecenzuralne będą usuwane.
Lila