piątek, 30 marca 2012

ciasto z dżemem

Z
Składniki:
4 jajka
1 szklanka cukru
1 i 1/2 szklanki mąki
1/2 szklanki oleju
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 czubata łyżka kakao
pół słoika  dżemu (mój porzeczkowy)
Przygotowanie:
Białka z cukrem ubiłam mikserem  na puszystą masę. Potem dodałam żółtka.
Następnie partiami dodawałam mąkę, olej,  kakao i proszek do pieczenia oraz dżem.
Mąż wymieszał łyżką.
 Piekłam  w dwóch  foremkach w temperaturze  160 przy termoobiegu przez 50 minut(sprawdziłam patyczkiem). 
Wyszło delikatne i smakowite.



UDOSTĘPNIJ TEN POST

1 komentarz :


Dziękuję bardzo za pozostawienie komentarza . Mimo, że nie jestem w stanie odpowiedzieć na wszystkie , należy wiedzieć, że są one zawsze mile widziane!
Przepraszam, ale komentarze niecenzuralne będą usuwane.
Lila

Popularne posty

Formularz kontaktowy

Nazwa

E-mail *

Wiadomość *

Szablon stworzony przez Blokotka. Wszelkie prawa zastrzeżone.