piątek, 30 marca 2012

ciasto z dżemem

Z
Składniki:
4 jajka
1 szklanka cukru
1 i 1/2 szklanki mąki
1/2 szklanki oleju
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 czubata łyżka kakao
pół słoika  dżemu (mój porzeczkowy)
Przygotowanie:
Białka z cukrem ubiłam mikserem  na puszystą masę. Potem dodałam żółtka.
Następnie partiami dodawałam mąkę, olej,  kakao i proszek do pieczenia oraz dżem.
Mąż wymieszał łyżką.
 Piekłam  w dwóch  foremkach w temperaturze  160 przy termoobiegu przez 50 minut(sprawdziłam patyczkiem). 
Wyszło delikatne i smakowite.



1 komentarz:


Dziękuję bardzo za pozostawienie komentarza .
Przepraszam, ale komentarze niecenzuralne będą usuwane.
Lila