poniedziałek, 19 listopada 2012

Baza Tereski

do deseru . Może być na
  • ciepło i z bitą  śmietaną.
  • na zimno polane gorzką czekoladą,
  • przełożone np nutellą

5 jaj i 1 szkl cukru ubić
0,5 roztopionej margaryny i 2 łyżki oleju
1 szklanka mleka
cukier wanilinowy
0,5 kg mąki, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, 1 budyń wanilinowy przesiać
dodać 5 jabłek pokrojonych w talarki, wymieszać z ciastem i odrobiną cynamonu.
Blacha 30 x 35
Piec około 1 godz. w temp. 180 stopni
UDOSTĘPNIJ TEN POST

2 komentarze :

  1. super te twoje przepisy zapraszam po wyróznienie

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dziękuję bardzo za wyróżnienie, ale niestety nie biorę udziału w zabawach.

      Usuń


Dziękuję bardzo za pozostawienie komentarza . Mimo, że nie jestem w stanie odpowiedzieć na wszystkie , należy wiedzieć, że są one zawsze mile widziane!
Przepraszam, ale komentarze niecenzuralne będą usuwane.
Lila

Popularne posty

Formularz kontaktowy

Nazwa

E-mail *

Wiadomość *

Szablon stworzony przez Blokotka. Wszelkie prawa zastrzeżone.