Składniki:
- 100 g ciepłego masła
- 3 łyżki kwaśnej śmietany
- 100 g cukru trzcinowego zmielonego z laską wanilii
- 150 g mąki orkiszowej
- 100 g płatków owsianych
- 100 g wiórków kokosowych
- 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej i łyżeczka octu jabłkowego (lub soku z cytryny)
- Połączyłam roztopione masło ze śmietaną i cukrem, dodałam mąkę, sodę i ocet, płatki owsiane i wiórki kokosowe. Wyrobiłam ciasto łyżką (jeżeli jest za suche, można dodać trochę wody) następnie włożyłam na pół godziny do lodówki .
- Piekarnik nagrzałam do 180 stopni. Ze schłodzonej masy formowałam kulki, rozpłaszczyłam i piekłam je około piętnaście minut.
- Można porysować je roztopioną gorzką czekoladą.
mnim,mnim.....uwielbiam kokosanki,dzięki za przepis;)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam serdecznie;)
oczywiście miało być...mniam,mniam;)))))
Usuń