ciasteczka migdałowe

Skorzystałam z przepisu smakoterapii
350 g migdałów - moje ze skórką ale wcześniej porządnie przepłukane,
150 g kaszy jaglanej lub mąki jaglanej,
2 jajka,
50 g ksylitolu,
50 g oleju kokosowego
Korzystałam z termomixa:
1. zmielić kaszę na mąkę (30 s, obroty 10) i wysypać na stolnicę,
2. zmielić migdały i ksylitol (10 s obroty 10),
3. dodać olej kokosowy i jajka, wyrobić razem,
4. wyjąć masę na mąkę i delikatnie zagnieść,
5. odrywać kulki i rozpłaszczać na ok 0,5 cm na papierze do pieczenia,
6. piec termoobieg 160 stopni przez 15-25 min i uważać bo łatwo się przypalają.
są pyszne!


1 komentarz:


Dziękuję bardzo za pozostawienie komentarza .
Przepraszam, ale komentarze niecenzuralne będą usuwane.
Lila