makaron razowy z ciecierzycą

kolejna wersja brzuszków
  • 2 szklanki ugotowanego makaronu razowego, 
  • 2 szklanki ugotowanej ciecierzycy, 
  • 300 g brzuszków łososia
  • koperek,
  • 2 jajka, 2 łyżki maki, szklanka mleka (jak na gęste naleśniki)
  • 1 cebula, 
  • ser żółty
  • 2 plasterki boczku
  • sól, pieprz, curry
Boczek i cebulę pokroić w kostkę, podsmażyć, dodać ciecierzycę, makaron i wymieszać.
Na koniec koperek, przyprawy i obrane brzuszki :)
Przełozyć do brytfanki i polać sosem z jajek, mąki i mleka.
Zapiekać 20 min -200 stopni.  Na koniec dodać starty ser i chwilę zarumienić.
mmm-zapach wędzonej ryby i koperku!

 paruje

Następnym razem dam trochę więcej sosu. Może pomidorowego.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz


Dziękuję bardzo za pozostawienie komentarza .
Przepraszam, ale komentarze niecenzuralne będą usuwane.
Lila