sobota, 27 kwietnia 2013

owsianki

Skopiowałam z naturalnie i trochę dostosowałam do zawartości spiżarni:
  • 3 szklanki płatków -orkiszowe, owsiane,
  • 1 szklanka otrębów pszennych,
  • ½ szklanki mąki orkiszowej
  • 1 szklanka ziaren słonecznika
  • 1 szklanka pestek dyni  podprażone
  • 1/6  szklanki oleju (najlepiej rzepakowego)
  • ok ½  szklanki ksylitolu
  • 1¼  szklanki mleka
  • 1½ do 2 łyżek przyprawy do piernika 
Suche składniki wymieszałam i dodałam mokre.
Formowałam ręką kulkę, a potem mocno rozpłaszczone kładłam na blaszce.

Pieczenie-170 stopni około 15 minut do zarumienienia.

 
UDOSTĘPNIJ TEN POST

2 komentarze :

  1. Ciasteczka wyglądają smakowicie i wydaje się, że nie są czasochłonne. Na dodatek są dietetyczne. Kusi mnie żeby spróbować:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Samo zdrówko.Można jeśc raczej bez wyrzutów

    OdpowiedzUsuń


Dziękuję bardzo za pozostawienie komentarza . Mimo, że nie jestem w stanie odpowiedzieć na wszystkie , należy wiedzieć, że są one zawsze mile widziane!
Przepraszam, ale komentarze niecenzuralne będą usuwane.
Lila

Formularz kontaktowy

Nazwa

E-mail *

Wiadomość *

Szablon stworzony przez Blokotka. Wszelkie prawa zastrzeżone.