owsianki

Skopiowałam z naturalnie i trochę dostosowałam do zawartości spiżarni:
  • 3 szklanki płatków -orkiszowe, owsiane,
  • 1 szklanka otrębów pszennych,
  • ½ szklanki mąki orkiszowej
  • 1 szklanka ziaren słonecznika
  • 1 szklanka pestek dyni  podprażone
  • 1/6  szklanki oleju (najlepiej rzepakowego)
  • ok ½  szklanki ksylitolu
  • 1¼  szklanki mleka
  • 1½ do 2 łyżek przyprawy do piernika 
Suche składniki wymieszałam i dodałam mokre.
Formowałam ręką kulkę, a potem mocno rozpłaszczone kładłam na blaszce.

Pieczenie-170 stopni około 15 minut do zarumienienia.

 

2 komentarze:

  1. Ciasteczka wyglądają smakowicie i wydaje się, że nie są czasochłonne. Na dodatek są dietetyczne. Kusi mnie żeby spróbować:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Samo zdrówko.Można jeśc raczej bez wyrzutów

    OdpowiedzUsuń


Dziękuję bardzo za pozostawienie komentarza .
Przepraszam, ale komentarze niecenzuralne będą usuwane.
Lila