Powiem szczerze: wszystkie inne mają pod sobą.
Podpowiedź z akademii witalności
Przepis
- około szklanki pulpy migdałowej,
- 2 łyżki erytrolu,
- 2 garście orzechów włoskich,
- garść wiórków kokosowych,
- łyżka oleju kokosowego (na zimno),
- 2 łyżki esencji waniliowej,
- szczypta soli morskiej,
- Łyżka kakao i tyle samo karobu
- można dać daktyle - ja nie dałam
Wszystko zblendowałam, ulepiłam trufle, obtoczyłam je w karobie i dałam spróbować mężowi. Dobre... Gdy poszedł na ogród montować nasz nowy nabytek szybko schowałam do zamrażalnika.
"Wysoki, rozłożysty krzew. Gałęzie często zwisają. Kora łuszczy się podłużnymi włóknami. Pędy zwykle cierniste, srebrzystobiałe. Liście lancetowate, "wierzbowate" (4-8 cm dł.) na szczycie tępe lub lekko zaostrzone, początkowo obustronnie białe, potem tylko od spodu. Kwiaty srebrzyste z zewnątrz, żółte wewnątrz, silnie miodowo pachną (miododajne). Owoce elipsoidalne nibypestkowce, jadalne, suche i mączyste, początkowo srebrzyste, jak cała roślina." (cyt.)
Nabytek super:) Też kiedyś sobie taki sprawię. Pychotkę zrobiłaś...smacznego:)
OdpowiedzUsuń