sobota, 13 września 2014

proste serwetki i majonez

serwetki mają 40 cm średnicy, biała i kremowa, powstały z resztek kordonka:




majonez z kaszy jaglanej podpatrzyłam u smakoterapii:

  • szklanka ugotowanej kaszy jaglanej,
  • trochę soli,
  • szklanka wody,
  • 2 łyżki octu jabłkowego,
  •  trochę ksylitolu,
  • kilka ziaren gorczycy,
  • olej dolewałam na końcu
Wszystko zblendowane.
Była to moja pierwsza próba i  jestem zachwycona konsystencją, smakiem.






4 komentarze:

  1. Majonez na pewno wypróbuję :) a serwetka cudna:) Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
  2. To tak się da? Ja mam kulinarny analfabetyzm - może kiedyś spróbuję!

    OdpowiedzUsuń
  3. ?????? coś takiego ? muszę wypróbować ja ostatnio też resztki wyrabiam .
    pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
  4. Serwetki super. Majonez... nie znałam takiego przepisu. Serdecznie pozdrawiam :)

    OdpowiedzUsuń


Dziękuję bardzo za pozostawienie komentarza .
Przepraszam, ale komentarze niecenzuralne będą usuwane.
Lila